Ikke kjøp varebil uten glass i skyvedør på passasjersiden

Av Eirik Lier 25. juli 2017

IMG_1070-571841-edited.jpg

Glass i skyvedøren på passasjersiden er en nødvendighet.  Dessuten er det standardutstyr til hver varebil. Det gir deg både mer oversikt og godt lys.

Nødvendig ekstrautstyr

Før man fant opp glasset på 1200-tallet, satt man inne i hus og bygninger med parafinlampen som lyskilde. Det eneste muligheten for lys var små lufteluker som slapp inn svært lite av det. Da glasset ble presentert, kom de rike med et krav om at de ville ha store glassflater i takkonstruksjonen for å slippe inn mest mulig lys. Det var lenge en luksus kun for de helt rike.

Nå er selvsagt situasjonen annerledes, og hvem som helst kan bestille så mye glass de ønsker. Til og med til skyvedøren på varebilen.

Trafikksikkerhet
2638245781_518f88384a_o.jpg

Vindu i skyvedøren er et undervurdert ekstrautstyr som faktisk burde vært standard på alle varebiler. Spesielt vindu på bakdøren. Hos personbiler er jo det samme vinduet påbudt. Gevinsten er helt åpenbar, men mange bestiller varebilen uten.

Her er noen av gevinstene med vindu i skyvedøren på passasjersiden:

  1. Du oppdager syklister og fotgjengere når du skal svinge inn på mindre stikkveier hvor du må krysse fortau eller sykkelsti.
  2. Når du kommer kjørende mot et kryss hvor den kryssende veien har en skarp vinkel mot din vei, er det nesten umulig å få oversikt i blindsonen. Du må rett og slett krabbe over på passasjersiden for å se om det er klart.
  3. Ved kjøring på motorvei er det kritisk å kunne sjekke blindsonen og et stykke bakover før du skifter fil til venstre.

Den siste fordelen er gratis lys i varerommet på dagtid. Du tenker kanskje at det også gjør at langfingrede ser hva du har i varerommet? Det er riktig. Derfor må du passe på at du organiserer varer, varelager og verktøy på en skikkelig måte.

Det kan du lese mer om her.

Det finnes mange ting du skal tenke på når du skal kjøpe varebil. Og i dette innlegget er budskapet enkelt: Kjøp vindu i skyvedøren når du bestiller varebilen din!

Et siste tips er å lese vår varebilguide. Sett deg inn i alle de forskjellige tingene du må tenke på når du skal kjøpe varebil, helt gratis.

Gratis e-bok til deg!  Slik planlegger du kjøp av varebil  LAST NED

Temaer: Kjøpe varebil


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg