5 smarte tips til et rimelig mobilt kontor

Av Anders Romberg 20. november 2018

mann i bilSom håndverker har du som regel kontoret med deg i varebilen. Da kjenner du sikkert også til utfordringene med å holde system og orden i førerkupeen.  Brosjyrer, manualer, kontrakter, avtaler, kvitteringer og andre dokumenter. PC, iPad, mobiltelefon, avtalebok og skrivesaker. Matpakke, termos, kaffekopp, drikkefalsker, solbriller og lesebriller, etc, etc. Det er mange ting som det skal holdes orden på og uten et fast system er det lett at alt flyter utover passasjersetet og på gulvet foran. Her får du 5 enkle tips til hvordan få orden på det mobile kontoret ditt.

Les mer her: 5 tips for en ryddig servicebil.

Hvordan få orden på ditt mobile kontor?

Det finnes et stort utvalg av profesjonelle mobile kontorløsninger på markedet, men disse er ofte både dyre og plasskrevende. Eksempel på leverandører er Caroffice og Etac.

Er du på utkikk etter litt enklere og rimeligere løsninger kan disse tipsene være nyttige:   

Tips 1. Gjennomsiktige plastbokser for kvitteringer og papirer. 
Kjøp noen gjennomsiktige plastbokser fra for eksempel Biltema hvor du oppbevarer kvitteringer og andre papirer. Boksene hindrer at innholdet faller ut under kjøring, og siden de er gjennomsiktige, har du hele tiden oversikt over hva som ligger i boksene. Velg bokser med håndtak så de er lette å flytte ut og bak i bilen dersom du skal ha med deg en passasjer. Har du et lokk på boksen kan du også sette PC`en på toppen ved behov.

Tips 2. Heng en ryggsekk eller bag over nakkestøtten på passasjersiden. 
På den måten har du plass til plastboksene på setet. I ryggsekken kan du legge både matpakke, termos, PC, nettbrett og andre småting. Hvis du har behov for å ta med deg sekken inn på arbeidsplassen eller inn når du komme hjem, så har du en ryggsekk eller bag som er lett å bære. Det kan være smart å feste en permanent rem med en krok rundt nakkestøtten, eller kjøpe en ferdig nakkestøttekrok. Da er det alltid enkelt å henge sekken på kroken. Du kan bruke en vanlig ryggsekk/bag eller du kan kjøpe en som er laget til formålet.

ryggsekk-1


Tips 3. Kjøp en «lomme» som
passer mellom setene.
Avhengig av hvilken type bil du har kan du kjøpe en lomme eller liten boks som passer mellom setene i førerrommet. I denne kan du oppbevare alt fra solbriller, skrivesaker og avtalebok, til PC og litt større ting hvis det er plass. Gjør litt research på nettet og du finner sikkert noe som passer til din bil.

Tips 4. Fest en magnetholder til mobilen på dashbordet.
Hvis du ikke allerede har en så kjøp en magnetholder for mobilen som gjør at du enkelt og fritt kan snurre mobilen 360grader. Denne koster ikke mange kronene og festes til dashbordet med sterk 3M teip. 

Tips 5. Kortholder bak solskjermen.
De fleste husker CD-holderen som kunne festes til solskjermen. I dag finnes det lignende løsning til oppbevaring av f.eks. bensinkort, visittkort, solbriller, mobiltelefon m.m.

34936_Magnetholder_For_Mobil_1

Det er ikke så mye som skal til for å få orden i førerrommet slik at det fungerer som et mobilt kontor. Du trenger ikke gå til innkjøp av dyre løsninger, men tenk heller litt smart og bruk ting som passer din bil og din arbeidsdag. Sjekk også nettsteder som de jeg har listet under. Her kan du finne gode tips om smarte løsninger til bilen.

www.dx.com
www.lightinthebox.com

I vår varebilguide kan du lese mer om de forskjellige rollene varebilen har og hvordan du på best mulig måte planlegger kjøp av ny varebil. Last den ned helt gratis her.

Last ned gratis E-bok. Slik planlegger du kjøp av varebil

 

Temaer: Økonomi, Pris, Kjøpe varebil, Orden, bilinnredning, varebilinnredning, transport, mobilt kontor, kontor i bilen, car office


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg