6 ting du bør tenke på når du velger dobbeltgulv

Av Eirik Lier 1. juni 2021

DSC01036.

Et godt dobbeltgulv fjerner behovet for gammeldagse hyllereoler og skuffeseksjoner i varebilen. Men ikke alle dobbeltgulv er like. Det er viktig at du velger ett som gir deg alle de mulighetene du trenger.

Det er lett å gå seg vill i jungelen av dobbeltgulv og smarte bilinnredningsløsninger. De virker tilsynelatende like, men har ofte flere ulikheter som enten gjør løsningen til en stor hjelp i arbeidshverdagen eller til en pest og en plage.

For å gjøre det litt lettere for deg å velge dobbeltgulv, skal vi se litt nærmere på hva du bør tenke på før du går til innkjøp av ny bilinnredning.

Sjekkliste: Slik velger du riktig dobbelgulv

Dobbeltgulv eller ikke?

Et dobbeltgulv er en skuffeløsning under gulvet i varerommet på varebilen. Fordelen med en slik løsning er at du kan plassere verktøy og materiell i skuffene og på den måten få full oversikt over hva du til enhver tid har med deg ut på oppdrag. Samtidig beholder du gulvet i varerommet, ettersom det monteres et nytt gulv på toppen av disse skuffene – derav navnet dobbeltgulv.

Dobbeltgulv blir stadig mer populært som bilinnredning i varebilen. Selv om det fortsatt monteres hyllereoler og trange skuffeseksjoner i varerommet på en rekke varebiler, blir disse utdaterte innredningsløsningene stadig utfordret og erstattet. Håndverkere vil rett og slett ikke bruke en masse tid på å krype inn i varerommet for å lete etter ting i en rotete varebil. I stedet ser vi at flere og flere ønsker en oversiktlig og ryddig varebil, der man kan trekke ut skuffer og heller betjene varerommet fra utsiden. Nettopp derfor velger stadig flere å installere et dobbeltgulv i varebilen.

Alle dobbeltgulv er ikke like

Dobbeltgulv er ikke noe nytt, og det finnes flere dobbeltgulv på markedet. På mange måter er alle disse forholdsvis like i funksjon – de hever gulvet i varebilen for å gi plass til skuffer som kan trekkes ut. Men hvordan disse dobbeltgulvene utformes, varierer.

Er du på utkikk etter et dobbeltgulv til varebilen din, bør du være klar over at disse variasjonene kan ha stor betydning for mulighetene løsningen vil deg i arbeidshverdagen. Disse variasjonene er først og fremst knyttet til følgende ting:

  • Kvalitet: Siden målet med et dobbeltgulv er å få ryddet så mye verktøy og utstyr som mulig ned i skuffene under gulvet, vil skuffene fort bli veldig tunge. Dersom kvaliteten på materialene til dobbeltgulvet og skuffene er for dårlig, risikerer du at dobbeltgulvet går i stykker og må repareres eller byttes ut.

  • Modelltilpasning: Dobbeltgulv brukes i en rekke ulike bilmodeller. Problemet er at veldig mange dobbeltgulv ikke er spesialtilpasset de ulike bilmodellene. Hvis dobbeltgulvet er for smalt, for eksempel, vil det fort oppstå uutnyttet areal på hver side av dobbeltgulvet i varerommet – plass du ikke kan bruke til noe som annet enn å samle opp skitt og støv.

  • Volumkapasitet: Mange lurer kanskje på om man i det hele tatt får plass til alt man trenger i skuffene. Ja, det gjør man, men bare så lenge skuffene har stort nok volum. I noen tilfeller vil skinnene til skuffene ta opp såpass mye plass at volumet i skuffene blir mindre enn det trenger å være. Det samme gjelder dybden på skuffene – jo grunnere skuffene dine er, desto mindre plass har du tilgjengelig som lagringsplass.

  • Monteringsmuligheter: Til slutt er det forskjeller på monteringsmulighetene til de ulike dobbeltgulvene. Noen dobbeltgulv kommer i mange deler og må monteres selv, mens andre kommer ferdig montert i rammeverket og kan enkelt festes til bilens originalfester. Sistnevnte er en fordel, ettersom du forholdsvis enkelt kan ta den med deg når du kjøper en ny varebil.

For å vise hvor stor forskjell det faktisk er på ulike dobbeltgulv, ta en kikk på bildet nedenfor. Bare tenk på arbeidet som står foran eieren av bilen til venstre når en av de bakerste tingene skal hentes ut.

Smartfloor rotete varebil ryddig varebil

Et dobbeltgulv skal være et godt fundament med mange muligheter

Vi mener at et dobbeltgulv skal være et godt fundament med mange muligheter. Med dette mener vi at dobbeltgulvet ikke skal begrense deg i hverdagen, men heller gi deg flere og bedre oppbevaringsmuligheter i varebilen din.

For å finne det beste dobbeltgulvet til varebilen din, mener vi at du bør tenke over en del ting før du tar kontakt med en selger eller leverandør.

  1. Sjekk at dobbeltgulvet er laget av slitesterke materialer. Dette gjør at skuffene blir mer robuste og holder lenger, og at du kan oppbevare forholdsvis tunge materialer i skuffene.

  2. Undersøk om dobbeltgulvet kan tilpasses akkurat din bilmodell, slik at du kan maksimere arealbruken i varerommet.

  3. Pass på at skuffene i dobbeltgulvet er store nok slik at du får lagret alt du trenger på en ryddig måte. I mange tilfeller vil færre, men større skuffer være fornuftig, fordi en løsning med mange små skuffer reduserer volumkapasiteten. Et volum på mellom 700 og 1000 liter er gjerne nok, avhengig av hva slags bil du bruker.

  4. Sjekk at toppgulvet kan monteres i varebilens originalfester. Dette gjør det enklere å ta med seg dobbeltgulvet når du skal bytte bil.

  5. Sikre at skuffene er høye nok, gjerne så høye at du kan lagre verktøykassene dine på høykant. Ja, det stjeler litt mer av takhøyden din, men gjør varerommet langt mer oversiktlig og ryddig. Ikke minst bidrar det til å redusere antallet skader på verktøy og utstyr.

  6. Dobbeltgulvet bør også la deg bygge og tilpasse deler av innredningen selv. Selv om et godt dobbeltgulv er en erstatning for gammeldagse hyllereoler og skuffeseksjoner på gulvet i varebilen, vet vi at mange gjerne vil kombinere nye innredningsløsninger med gamle. Hvis det gjelder deg, bør du sjekke at dobbeltgulvet ikke setter en stopper for dette.

Vi har utviklet en sjekkliste som skal gjøre det enda litt lettere for deg å velge det dobbeltgulvet som passer dine behov. Last den gjerne ned ved å klikke på lenken nedenfor.

Last ned gratis SJEKKLISTE FOR DOBBELGULV

Temaer: Smartfloor, Dobbelgulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg