Dropp hyller i varebilen din! Tips til riktig bilinnredning

Av Lars Bjørbæk Iversen 16. november 2021

elektrikerbil med smartfloor

Hyller, reoler og skuffeseksjoner hører ikke hjemme i en varebil. Dette er gammeldagse løsninger som opprinnelig er laget for stasjonære verksteder. I dag finnes det varebilinnredninger som er langt bedre egnet for den moderne håndverkeren. 

På 70-tallet fikk man en idé om å flytte ulike typer verkstedinnredning inn i arbeidsbilen. Hyller ble montert langs veggene i varerommet for å lettere få tak i verktøy og materiell som var nødvendig å ha med seg på arbeidsplassen. Dette har dessverre ikke endret seg mye på 50 år. Fortsatt monteres det hyllereoler og trange skuffeseksjoner i varerommet på de fleste varebiler.

Du kjenner deg trolig igjen i ulempene med vanlige innredninger: 

 • Hyllene og skuffene er små og trange
 • Det er vanskelig å finne ting nederst og innerst i innredningen
 • Du må ofte krype inn i bilen for å få tak i verktøy og materiell
 • Ting faller ut av hyllene
 • Materiell blir fort skittent og skadet
 • Det blir veldig fort rotete på gulvet mellom reolene
 • Ting på gulvet må ut av bilen for at du skal komme til ting i hyllene
 • Det er for liten plass på gulvet til transport av større varer
 • Du kommer ikke til surringsfestene
 • Verktøy som ligger løst i hyller og på gulvet er en fare for sikkerheten
 • Innredningen løsner fra veggene

Sjekkliste: Slik velger du riktig dobbelgulv

Revolusjonerende varebilinnredning

Mange har kjennskap til dobbelgulv, og i seg selv er ikke dette noen ny løsning. Du vil kanskje også tenke at et dobbelgulv ikke kan løse problemene nevnt ovenfor. Jo, det gjør det – hvis du velger riktig type dobbelgulv.

Les mer her: Derfor byttet Børge dobbelgulv

Et tradisjonelt dobbelgulv med lave skuffer løser ikke saken. Du vil fortsatt være avhengig av hyller oppe på gulvet. Monterer du derimot et dobbelgulv med ekstra dype skuffer, vil du oppleve at nesten alle problemene beskrevet over forsvinner. Med høye nok skuffer vil du blant annet kunne plassere alle verktøykoffertene på høykant, som gir mye bedre oversikt og lettere tilgang.

Velg dobbelgulv som rommer opp mot 1 kubikkmeter

«Jeg får jo ikke plass til alt i de skuffene uansett» tenker du nok nå. Det kan kanskje ikke se slik ut, men velger du et dobbelgulv med for eksempel 1 kubikkmeter volum vil du oppleve at du får plass til mye mer enn du tror. Bilen på bildet over er en fullstappet elektrikerbil der alt av verktøy og materiell har fått plass i skuffene. Pass på at løsningen har skuffer og skinner som er konstruert for tung last og tøff bruk. Det finnes dessverre en del løsninger på markedet som ikke tåler den nyttelasten og bruken du som håndverker er avhengig av. Les mer om hvilken vekt som kreves her.

Les også: Bilinnredning tilpasset bransje

5 tips til riktig bilinnredning

 

 1. VOLUM. Til en mellomstor varebil, som for eksempel Volkswagen Transporter, bør volumet være minimum 1000 liter. Til en liten varebil, minimum 700 liter. En innredning med mange små skuffer reduserer volumkapasiteten. Velg derfor en løsning med færre store skuffer.

 2. HØYDE PÅ SKUFFENE. Skal du få maks utnyttelse av volumet i skuffene er det viktig at de er minst 37 cm dype. Du vil da få plassert verktøykoffertene på høykant.

 3. NYTTELAST. Verktøy og materiell veier fort mye, så pass på at skuffene tåler vekten som kreves. Til en mellomstor varebil bør skuffene til sammen kunne bære minimum 500 kg. Her er konstruksjon, materialvalg og skinner viktige faktorer.

 4. NEDFELTE SURRINGSFESTER. Sørg for at toppgulvet har nedfelte surringsfester. Da blir det lettere for deg å laste varer inn i varerommet uten at det henger seg opp i festene og blir ødelagt.

 5. GODE SORTERINGSLØSNINGER. Selv om skuffene er dype og rommer mye er det viktig at de har tilpassede sorteringsbokser slik at volumet blir maksimalt utnyttet.

smartfloor illustrasjon

Usikker på om dette er den riktige innredningen for deg?

Å skaffe seg en varebilinnredning er for mange en stor investering. Derfor blir man kanskje fort usikker når man er i ferd med å velge noe nytt som man ikke har erfaring med fra før. Man blir fort fristet til å falle tilbake til gamle vaner, selv om de gamle vanene ikke er de beste.

11 fordeler du kan forvente ved valg av riktig dobbelgulv:

 1. PLASS TIL ALT. Store skuffer som rommer alt av verktøy og materiell
 2. FULL OVERSIKT. Du vet alltid hvor verktøy og materiell befinner seg
 3. NÅ ALT UTENFRA. Aldri mer kryping inn i varerommet
 4. BESKYTTER MATERIELL. Minimerer risikoen for skader på materiell som ligger beskyttet under gulvet
 5. PROBLEMFRI TRANSPORT. Alltid et stort og ledig gulv til frakt av større varer
 6. TRYGGERE TRANSPORT. Synlige og lett tilgjengelige surringsfester sikrer transport av større varer
 7. UNNGÅ TYVERI. Sikker oppbevaring av verktøy og materiell under gulvet
 8. SIKKERHET. Ingen løse gjenstander ved en eventuell kollisjon
 9. BEDRE KJØREEGENSKAPER. Lavere tyngdepunkt betyr bedre kjøreegenskaper
 10. NYT DAGEN. Full oversikt gir en lettere og triveligere arbeidsdag
 11. VÆR PROFF. Du fremstår ryddig og profesjonell ovenfor dine kunder

Se flere tips til valg av riktig innredning her

Fortsatt i tvil?

Ok, jeg vet at det er noen tilfeller der et ekstra høyt dobbelgulv kanskje ikke er det riktige valget. En grunn kan være at du daglig frakter høye varer som krever full innvendig takhøyde. Vi er også klar over at noen har behov for ekstra lagringsplass utover det man har i skuffene. Da er tilleggshyller/-skuffer oppe på gulvet nødvendig. For elektrikere anbefaler vi også et spesialdesignet stativ til kabelesker som ekstrautstyr.

For at du skal føle deg trygg har vi derfor laget en innredningstest. Her kan du selv få svaret på hva slags type innredning som passer nettopp deg og din arbeidssituasjon best. Den tar kun et par minutter å gjennomføre.

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN »

Temaer: bilinnredning, varebilinnredning, Dobbelgulv, Varebil


Om Loydsbloggen

Loydsbloggen er kilde til kunnskap og inspirasjon for håndtverkere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen.

Besøk loydssystems.no for en bedre titt på produktene våre.

New Call-to-action

Siste innlegg