Dobbelgulvet Smartfloor er som et enkelt puslespill

Av Annsofi Klevfoss 26. januar 2021

NO_JanErik montering og levering-thumb

En av grunnene til at vi er så stolte av dobbelgulvet vårt er at det er så smidig og montere. Du kan faktisk helt enkelt montere det selv. Innredningen leveres som et byggesett som monteres steg for steg, og festes i bilens originale fester. Det kan egentlig minne litt om et puslespill med få, men store puskebrikker.

I det store og hele er hensikten med et dobbelgulv først og fremst at det skal gi deg bedre oversikt over lasten i varebilen. Tanken bak Smartfloor er at vi ønsker å gi brukerne en konkurransefordel ved å øke deres effektivitet, øke sikkerheten samt styrke deres profesjonelle inntrykk. Men, hvordan gjør vårt dobbelgulv alt dette? Jo, gjennom de ekstra romlige skuffene.

Les også: Tanken bak Smartfloor - Et robust, fleksibelt og oversiktlig dobbelgulv

Ved en nærmere titt på den store bakskuffen ser man at den er sertifisert for å bære 250kg last, selv om den kun er utstyrt med ett sett skinner (som forresten er vedlikeholdsfrie). For å tåle en slik belastning samtidig som skuffene skal kunne dras ut i 100% uttrekk, så kreves det sterke materialer og en ellers robust konstruksjon. Dette er to komponenter som beskriver Smartfloor på prikken. For å skape et bilde av hvor enkelt det er å montere løsningen, så skal vi gå litt mer inn i detalj på hvordan konstruksjonen faktisk ser ut...

Ta også en titt på sjekklisten vår som hjelper deg å velge det beste dobbelgulvet til ditt behov:

SLIK VELGER DU RIKTIG DOBBELGULV

smartfloor-skuff og ferdig montert rammeverk

Dette inneholder et standard Smartfloor-kit:

 1. Selve rammeverket til skuffen/skuffene
  Rammeverket leveres ferdig montert, hvor til og med skinnene er festet fast helt fra start. Det er bare å løfte hele konstruksjonen inn i varerommet og montere den med de tilhørende festene. Her får du en bilinnredning som tåler å bli herjet med lenge takket være robust konstruksjon, materialer av høyeste kvalitet samt vedlikeholdsfrie skinner som tåler det de skal.

 2. Monteringsfester/Braketter
  Brakettene leveres samlet i en egen kartong og brukes til å feste selve rammeverket i varerommet. Alle brakettene er 100% tilpasset hver og en bilmodell vi leverer Smartfloor til. Det betyr at det er allerede er boret hull i dem, og at montering av rammeverk ikke fører med seg noen skader i bilens karosseri.

 3. To grå sorteringsbokser
  Skuffene i Smartfloor er konstruert slik at du kan dele dem inn i to høyder ved hjelp av sorteringsboksene. Du plasserer dem i skuffene så de fungerer som en ekstra "etasje", noe som er perfekt til oppbevaring av mindre gjenstander. Sorteringsboksene kan enkelt skyves langs "hyllene" de er plassert på i skuffen, eller løftes opp og ned, sånn at kommer lett til det som befinner seg under. Hvis du trenger flere sorteringsbokser kan disse kjøpes separat og enkeltvis i vår nettbutikk.

 4. Toppgulv (ferdig tilpasset)
  Toppgulvet leveres som en "løs" plate, perfekt utformet etter bilens former og kurver. På den måten får dobbelgulvet en pen finish samtidig som du ikke får masse små kriker og kroker hvor det samler seg smuss og søppel. Toppgulvet er tilpasset for at du skal best mulig utnytte av å ha et stort gulv tilgjengelig for sikker transport av større varer.

 5. Kopper til surringsfester
  Surringsfestene festes ovenpå toppgulvet når det monteres over rammeverket. På den måten har du alltid surringsfester lett tilgjengelig når du må sikre lasten din. Brakettene inneholder allerede hull til surringsfestene og det følger med nye kopper til surringsfestene som passer det nye toppgulvet.

Smartfloor montering Proace L0

Det faktum at Smartfloor er konstruert på en måte som kan kjennes litt som et puslespill, gjør det helt unikt på markedet blant innredningsløsninger til varebil. Andre typer bilinnredninger må generelt sett monteres av et verksted fordi prosessen er mer komplisert og inneholder mange flere steg, sammenlignet med monteringsprosessen til et Smartfloor.

Vi er også klar over at ingen håndverker har nøyaktig samme arbeidsdag, og alle har derfor sine egne behov. Vi pleier å si at en håndverkers innredning i varebilen er et av de viktigste verktøyene h*n kan ha. Det innebærer at selv om dobbelgulv er et helt selvsagt valg for én håndverker, så kan det likevel hende at en annen håndverker vil trives bedre med en annen løsning. Om du er usikker på hva som skulle passe best for deg, så anbefaler vi at du leser dette blogginnlegget, eller tar denne testen vi har laget:

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN »

Temaer: bilinnredning, varebilinnredning, montering, Dobbelgulv


Annsofi Klevfoss's photo

Av: Annsofi Klevfoss

Annsofi har en bachelor i PR og informasjonskunnskap med spesialisering i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania. På fritiden er hun en profilert artist med et solid nettverk. Annsofi jobbet tidligere som digital ekspert og redaktør av Loydsbloggen. Hun jobber nå som forretningsrådgiver i Techweb.

Følg på LinkedIn

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg