Rørlegger! Har du orden på røra dine?

Av Anders Romberg 12. juni 2018

rørRør kommer i mange former, tykkelser og lengder og vi vet det kan være en utfordring og holde orden på alt som skal med i varebilen. Under finner du noen tips til hvordan organisere røra dine best mulig for å unngå mest mulig rør.

Jeg tar utgangspunkt i at du har en eller annen type innredning i servicebilen din, enten en horisontaldelt innredning, også kaldt Smartfloor eller ekstra høyt dobbelt gulv, eller en mer tradisjonell hylleløsning. Les mer her om hvorfor du ikke skal montere hyller i varebilen.

Er du usikker på hvilken type varebilinnredning som passer best for deg kan du ta innredningstesten ved å klikke på linken under

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Som rørlegger vet du at det fort fyller seg opp på gulvet

Uansett hvilken type varebilinnredning du har er målet alltid å ha en oversiktlig og ryddig arbeidsbil. Det er viktig å vite hvor alt verktøy og materiell befinner seg, og det er viktig å ha tilgang til god gulvplass for transport av større varer.

Men som rørlegger vet du at det fort fyller seg opp med ting på gulvet. Det kan derfor bli liten plass til det du egentlig skal bruke gulvet til, som transport av varmtvannsberedere og lignende. Og særlig rør har en tendens til å ta opp mye av denne gulvplassen.

- Hva gjør du når du kjøper inn rør hos grossisten?
- Hvor plasserer du 5,10 og 15mm plastrør?
- Hvor ligger kobberrøra?
- Hvor plasserer du rør-i-rør kartonger og kveiler?
- Og hva med bend og stusser? Ja rør kan forårsake mye rør!

skrustikke

Her er noen tips til hvordan holde orden på røra dine :

  1. På taket. Når du handler inn rør så er det lurt å ha et forhold til hvor i bilen det passer å oppbevare de ulike rørtypene best. Et solid takstativ for transport av lange rør er et must. Sørg også for å ha lastestropper/remmer/strikker lett tilgjengelig og alltid på samme sted i bilen. Det letter surringen betraktelig. En løsning for å komme opp til takstativet er også lurt å ha på plass. 
    Les mer om lasting på tak her
  1. Kutte rør. Hvis du skal transportere 3m rør men ikke ønsker å ha de på taket, men heller vil kutte de i kortere lengder - da er det lurt å en skrustikke lett tilgjengelig. En skrustikke forenkler kutting av for eksempel kobberrør betraktelig. Bruk en type med teleskopløsning slik at du alltid har stikka lett tilgjengelig, uten at den er i veien for andre ting på gulvet når den ikke er i bruk.
  2. Rør-i-rør kartonger og rørkveiler har alltid en tendens til å ta opp mye av plassen på gulvet. De er store og vanskelige å plassere. Skaff deg derfor en «veggboks» som holder alle rør-i-rør kartonger og rørkveiler på plass langs den ene siden av varerommet. Da har du alltid lett tilgang til røra. Samtidig slipper du at kartongene og kveilene blir liggende oppå alt det andre som ligger på gulvet. Dersom du en dag ikke har med deg rør-i-rør, kan boksen klemmes helt flat inntil veggen for maks utnyttelse av gulvplassen.
  3. Bruk en egen gulvboks til rørdeler, som gjør at alle lange rør har sin faste plass på gulvet, og ikke sklir rundt i bilen. Enkelt å legge i, og enkelt å ta ut av. Boksen kan lett flyttes ut av bilen ved behov for større gulvplass.
  4. Bruk en mindre gulvboks til korte kobberrør som plasseres inntil skilleveggen i varerommet. Dette gir deg sikker oppbevaring og full oversikt over alle kortere rørdeler du har med deg. Skulle du være uheldig å kollidere, er dette er også det sikreste stedet å oppbevare tunge ting som spisse spett og lange bor.
  5. Gå til innkjøp av egne perforerte gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring og transport av for eksempel rørbend og stusser. Med denne type gjennomsiktige plastbokser er det enkelt å se hva du har med deg. Boksene er lette å plassere, de kan enkelt flyttes ut og inn av bilen og de kan stables i høyden ved behov.

Les om flere tips til rørleggeren her

Det er mange ting du må kunne når du er bruker av en varebil. Vi har skrevet en gratis e-bok som omhandler varebilens mange roller. Du kan laste den ned her hvis du er nysgjerrig på disse.

Gratis e-bok til deg!  Les mer om Varebilens roller  LAST NED

Temaer: Last, Kjøpe varebil, Orden, Dobbelt gulv, Varelager i varebilen


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg