Universelle bilinnredninger er ikke tilpasset varebiler

Av Jan-Erik Hansen 26. mai 2020

Bil med sykkel.low

Det finnes mange ulike innredningsløsninger til varebiler. Til tross for dette ser man mange universelle løsninger, som ofte kan by på utfordringer gjennom arbeidsuken. Her får du tips til hva du skal se opp for, og hvordan du får den perfekte varebilen.

Med et stort utvalg på markedet for bilinnredning bør man ta sjansen på å få varebilen perfekt tilpasset arbeidsdagen, slik at den blir så enkel, effektiv og organisert som mulig. Universelle løsninger er verken tilpasset bilmodellen eller arbeidsdagen din.

Hvorfor skal du ha en tilpasset varebil?

En varebil har mange bruksområder gjennom dagen. Den skal kanskje fungere som kontor, mobilt verksted, lager, som redskap etc. Avhengig av hvordan du bruker varebilen, så bør den tilpasses deretter.

Les mer: Varebilens viktigste roller

Det er hovedsakelig tre ting du skal sørge for å ha for å få en så bra varebil som mulig:

 • Yrkestilpasset biltilbehør
 • Modelltilpasset bilinnredning
 • Effektiv lagring og god tilgjengelighet

T6 byggeplass 4.low

Yrkestilpasset biltilbehør

For å få effektiv, langsiktig og ergonomisk lagring, så er en suksessfaktor at alle ting skal ha sin særskilte oppbevaring.

Konsekvenser av å ikke ha yrkestilpasset tilbehør i varebilen:

 

 • Rot i varerommet
 • Du taper verdifull tid på å lete etter ting på grunn av rotet
 • Det blir vanskelig å laste inn alt du skal ha med deg, fordi ting havner i en haug som stadig vokser midt på gulvet.
 • Du opplever skader og svinn på ting som ligger løst i varerommet.
 • Det blir vanskelig å holde koll på varelageret, noe som ender i mange meningsløse turer til grosissten.
 • Du jobber mindre effektivt siden varebilen ikke akkurat gjør arbeidsdagen noe enklere for deg.
 • Arbeidet gir en ekstra påkjenning på kroppen da det gjerne blir flere tak enn nødvendig, og lite ergonomiske arbeidsstillinger.

Gjør jobben enklere med disse løsningene

Her følger noen eksempler på smarte tilbehør som gjør arbeidsdagen enklere, avhengig av hvordan arbeidsdagen din ser ut og hvilke verktøy du oftest bruker.

Gardintrappholder

Et klassisk eksempel på riktig lagring i varerommet er gardintrappholderen. Gardintrappa har en tendens til å havne enten under, eller over, alt annet i varerommet. Der ligger den og forårsaker slitasje og skader på annet utstyr, samtidig som den stjeler mye plass og gjør det kronglete for deg å få tak i andre ting.

Sjekk her så enkelt_gardintrappholder

Tilpasset lagring

Helt banalt forklart så handler dette om å bruke små bokser til lagring av småting, og lange bokser til lagring av lange ting. Pass på at du legger til rette for tilpasset lagring på denne måten, for ellers kommer alt bare til å bli blandet sammen. Det er når alt blandes sammen at skader og svinn oppstår. Tenk også på hvilke muligheter du har til å benytte vegger og tak effektivt, så du tar vare på varerommet ditt. Det skal være lett å finne de tingene du trenger der og da, og det skal være enkelt å faktisk få tak i dem også.

Vito WE.rørlegger.low

Belysning

Man sørger alltid for å ha godt arbeidslys når man utfører jobben. Dette bør gjøre seg gjeldende inne i varerommet også. Er du av den oppmerksomme typen så har du kanskje lagt merke til at mange originallamper i varebiler lyser litt vel svakt. De fleste lamper kan enkelt byttes ut. Se frem til arbeidsdager der du slipper å bruke lommelykta på mobilen som lyskilde mens du leter etter ting i varerommet.

LED-Lampe-Gif-1

Skilleplater

Hvis du har en bilinnredning med skuffer så er det en fordel med skilleplater som deler inn skuffen i flere avdelinger. På den måten kan du tilpasse avdelingene til å få akkurat den størrelsen du trenger for å organisere ting fra hverandre, og unngå at det sklir frem og tilbake. 

Oppbevaring av dokumenter

Du vet sikkert med deg selv at papirer har en tendens til å ende opp litt her og litt der i bilen. Gjerne også viktige papirer. Dette er det enkelt, og ofte ganske fordelaktig, å unngå. Se derfor til at du skaffer deg et godt system for oppbevaring av dokumenter også i varebilen, som du vet at du faktisk kommer til å bruke. Hva med å plassere alle dokumenter og permer i vegghengte lommer som du enkelt har tilgang til?

Kroker for oppheng 621x350

Kroker

Med kroker kan du oppbevare alt fra våte klær til stropper og kabler. Dette er en investering som ikke koster så mye, men som igjen utgjør en stor forskjell for deg i varerommet. Du vil få en mye mer effektiv bruk av varerommet med dette.

Modelltilpasset bilinnredning

Universelle løsninger er ikke en god løsning i trange varerom for den som vil ha smidig tilgang. Dette handler enkelt og greit om at det faktisk er en forskjell på innredninger i bil og innredninger i et verksted

Volumtest elektriker.kort_25sek.v4

Det finnes blant annet 2 særlige grunner til hvorfor man skal ha en modelltilpasset bilinnredning fremfor en universal løsning:

 • Maksimere lagringsmulighetene
 • Ryddighet og renhold

En varebil har en helt annen utforming enn et verksted. Derfor er det også en stor fordel om bilinnredningen faktisk følger bilens karosseri. Hvis ikke kommer du til å oppleve at du mister mye verdifullt lastevolum, fordi du får en masse tomrom der bilens karosseri for eksempel buer seg. I tillegg vil du med modelltilpasset innredning unngå at det samler seg masse smuss og skitt i kriker og kroker, som det er vanskelig å få vekk.

Effektiv lagring og god tilgjengelighet

Her handler det først og fremst om to ting:

 • At det er enkelt å få oversikt over varerommet
 • At du kan jobbe smidig og effektivt

Som nevnt lenger opp så er det viktig å ha en arbeidsbil som er utstyrt etter ens egen arbeidssituasjon, hvis man faktisk skal kunne oppnå en smidig, effektiv og enkel arbeidsdag. Her er det organisering med hjelp av biltilbehør, samt en bilinnredning som faktisk fungerer for deg, som utgjør den store forskjellen.

Les mer: Slik får du plass til store gjenstander i varerommet, uten å rydde.

Oversikt over varerrommet

Det er viktig å raskt kunne skape seg en oversikt over lasterommet, slik at man raskt finner det man trenger og ikke sløser bort kundens tid på å lete etter ting. I tillegg er det viktig med oversikt for å unngå at du går tom for varer og materialer du trenger for å utføre oppdraget du befinner deg på. Svært mange håndverkere er altfor mye innom grossisten. Ikke gi kunden en grunn til å sende deg sinte blikk og krangle når fakturaen kommer.

Det som hjelper deg her er riktig biltilbehør for å få riktig tilpasset lagring til verktøy og andre redskap. Det er også viktig å ha en bilinnredning som faktisk gjør det mulig for deg å skape et varig system som beholder ordningen i sakene dine, uten at du trenger å jobbe så særlig hardt for å få det til.

Smarte tilbehør er for eksempel transparente kasser og romslige skuffer til stor hjelp, så slipper du pappesker hvis beste egenskap er å skjule hva de inneholder. Da vet du alltid hva du har oppbevart i varebilen, og hvor mye du har av det.

bil_bak_jan

Jobbe smidig og effektivt

Den store forskjellen i arbeidsdagen din er det uten tvil bilinnredningen som utgjør. Den skal gjøre det enkelt for deg å komme til og se hva du har med deg. Den skal gjøre det enkelt for deg å laste saker og ting inn der de skal ligge. I tillegg skal den gjøre det enkelt for deg å beholde den ordningen du har laget uten at du skal behøve å rydde og omorganisere i hverdagen. 

Les mer: Økt produktivitet for håndverkere med mobile arbeidsplasser

Den smidigste måten å jobbe med varebilen din på er å kunne få tak i absolutt alt fra utsiden av bilen, i stedet for å måtte krype inn for å få tak i det du trenger. Et klassisk eksempel er dobbelgulv som ikke gir deg muligheten til å oppbevare verktøykassene dine i stående posisjon nedi skuffen, fordi skuffen ikke er dyp nok. Da vil det fremdeles være et herk hver gang du skal ha tak i den nederste verktøykofferten.

En bilinnredning skal også være ergonomisk tilpasset den måten du jobber på. Det er ikke skånsomt for kroppen med altfor høy lastehøyde når du skal laste tunge gjenstander inn og ut av varerommet. Dette ser man ofte ved bruk av hylleløsninger i bilen. 

Sideskuff 5s-2

Spar tid, penger og energi gjennom å bruke 2 minutter på å ta vår bilinnredningstest, så også du kan finne den beste løsningen tilpasset din arbeidsdag.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Orden, Varelager i varebilen, kontor i bilen, LED-belysning, håndverker, Bilinredning, Varebil, Biltilbehør


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg