Smartfloor: Perfekt som campinginnredning i varebilen

Av Eirik Lier 15. juni 2021

Smartfloor Perfekt som campinginnredning i varebilen

Dobbeltgulvet Smartfloor er ikke bare for håndverkere. Løsningen fungerer også perfekt som campinginnredning i varebilen.

Enten du er en håndverker som vil gjøre om varebilen til en campingbil for sommeren eller en campingentusiast på utkikk etter den beste campinginnredningen i varebilen, vil Smartfloor være en god løsning.

Smartfloor – ikke bare for håndverkere

Vi i Loyds brenner for å skape en enklere, bedre og mer lønnsom hverdag for håndverkere. Dette gjør vi ved å tilby håndverkere innovative løsninger for varebiler, enten det er snakk om kledning til varerommet, skillevegger eller varebilinnredningen Smartfloor.

Loyds Smartfloor er det vi kaller et dobbeltgulv, altså en skuffeløsning under gulvet i varerommet på varebilen. For håndverkere skaper dette dobbeltgulvet helt nye muligheter for å utnytte varerommet maksimalt og på best mulig måte sammenlignet med tradisjonelle varebilinnredninger.

Men etter å ha solgt Smartfloor i en årrekke, ser vi at det ikke bare er håndverkere som nyter godt av bilinnredningen. Også campingentusiaster har begynt å omfavne mulighetene som Smartfloor gir når de skal ut på tur.

Smartfloor har nemlig store, uttrekkbare skuffer som gir full oversikt over alt utstyr man har med seg, uansett om det er snakk om verktøy eller turutstyr. I tillegg er skuffene robuste, noe som gjør at man kan laste tungt – noe som er nyttig både for håndverkere og campere som skal på langtur. De uttrekkbare skuffene gjør at du får oversikt over alt utstyret uten å måtte krype inn i varerommet, noe som kommer håndverkere til gode når de må finne et verktøy raskt og campere når de raskt skal hente ut tursekken og fiskestangen.

Med Smartfloor på laksefiske

Det høres kanskje rart ut at en løsning laget for håndverkere også egner seg så godt for camping. Men det er faktisk sant.

Vi har tidligere skrevet om Jim Arne Olsen, som kjøpte seg en ny varebil med Smartfloor. Det som gjorde at vi ble spesielt interesserte, var at Jim Arne ikke skulle bruke denne bilen som en håndverkerbil, men som en campingbil til bruk i laksefiskesesongen. Jim er en ivrig hobbyfisker og har utnyttet Smartfloor til det fulle for å oppnå både god sovekomfort og god plass til alt utstyret som en fisker trenger på tur.

Jim utnytter de tre skuffene i dobbeltgulvet sitt til det maksimale. Bakskuffen har han fylt med alt det utstyret som tar mest plass – fiskestangen, tursekken, regntøyet, gummistøvlene og kjølebagen – plassert i esker som gjør skuffen både ryddig og oversiktlig.

IMG_20200625_103553

I den første sideskuffen har han lagret alt det utstyret han trenger for fluefiske i tillegg til det helt essensielle stormkjøkkenet.

NO_Fisketur med Jim og Smartfloor - The Movie - uten musikk og lydjustering.00_00_26_23.Still001

Den andre sideskuffen bruker han som et praktisk bord. I ekte DIY-ånd har han skåret ut en plate tilpasset målene til skuffen, slik at han får et ekstra sted å sette fra seg ting på. Under denne platen har han plass til andre småting. Og hvis Jim har med seg en kompis på fisketur, gjør han de to sideskuffene enkelt om til to nattbord.

NO_Fisketur med Jim og Smartfloor - The Movie - uten musikk og lydjustering.00_05_55_02.Still009

Og siden Jim får lagret alle tingene han trenger i store, ryddige skuffer, har han hele varerommet til rådighet som et soverom. Med en god madrass på plass, har han alt han trenger for en vellykket fiske- og campingtur med varebilen sin.

Les mer om hvordan Jim Arne Olsen bruker Smartfloor som campinginnredning i varebilen her.

Gode oppbevaringsløsninger for campingutstyr med Smartfloor

En av de største fordelene med å bruke et dobbeltgulv som Smartfloor som campinginnredning i varebilen, er at du får plass til alt du trenger å ha med deg på campingturen. Enten det er snakk om fjellsko, ryggsekk, randonéutstyr, servise, fiskeutstyr, hundemat eller noe annet, så gir de store skuffene deg muligheten til å lagre og oppbevare alt utstyret ditt på en organisert måte.

Smartfloor har skuffer med en høyde på 37 cm. Dette målet er ikke tilfeldig, fordi det gjør at håndverkere enkelt kan lagre verktøykasser i stående posisjon. Men uansett om du bruker skuffene til håndverkerutstyr eller campingutstyr, så er nettopp denne høyden gunstig fordi du får plass til det meste du trenger.

Samtidig er Smartfloor konstruert for å tåle tunge verktøy og materialer, noe som gjør dem både robuste og i stand til å tåle forholdsvis tung last – opptil 250 kg. Samtidig er bilinnredningen laget for røff bruk og for å tåle et norsk klima, med alt det innebærer av vind, temperatursvingninger, regn, snø og annet ruskevær.

Smartfloor ivaretar sikkerheten på campingtur

Mange campingbiler bygges i dag av privatpersoner. I slike tilfeller blir ofte varerommet sett på som fritt vilt, et rom der man kan gjøre hva man vil. Noen installerer kledning, mens andre snekrer opp en ramme – for å nevne noen eksempler. Utfordringen med dette er at bilinnredningen ikke alltid er like sikker.

Kreative, hjemmesnekrede løsninger kan kanskje se fine ut, men hvis de består av dårlige materialer og festemetoder, risikerer du at hele innredningen løsner når du er ute og kjører. Fordelen med en løsning som Smartfloor, brukt som campinginnredning i varebilen, er at den er robust og forankret til bilens originale surringsfester. Det gjør at du kan være trygg på at sikkerheten til bilinnredningen ivaretas på en god måte når du skal på campingtur.

Les også: Løse gjenstander i varebilen er livsfarlige ved kollisjon

Smartfloor er enkel å montere – også som campinginnredning

En annen fordel med Smartfloor, brukt som campinginnredning i varebilen, er at den er smidig og enkel å montere. Faktisk kan du montere den helt selv. Andre typer bilinnredninger må vanligvis monteres av et verksted fordi prosessen inneholder flere kompliserte steg. Smartfloor, derimot, kan heller sammenlignes med et puslespill som kan monteres på noen få timer.

Les også: Smartfloor: Slik monterer du bilinnredningen selv

Sjekk at bilinnredningen forholder seg til regelverket

Til slutt er det verdt å nevne at det finnes lover og regler som bestemmer hva du kan gjøre når du skal bygge om en varebil til en campingbil. Som Vegvesenet skriver, er det klare regler for hva som regnes som ombygging og hvor mye du har lov til å gjøre. Skal du gjøre varebilen om til en campingbil, så er det fornuftig at du sjekker med Vegvesenet at du holder deg innenfor regelverket.

Dersom du lurer på om Smartfloor kan egne seg som campinginnredningen i varebilen din, må du gjerne laste ned vår gratis Smartfloor-brosjyre for å lese mer om løsningen.

LAST NED SMARTFLOOR BROSJYRE

Temaer: Smartfloor, Dobbelgulv


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg