Slik kan du montere Smartfloor selv

Av Anders Romberg 29. januar 2019

Montering-1

Er det enkelt å montere bilinnredningselv? Det kommer an på hvilken leverandør du velger og hvor sikkert varebilinnredningen kan festes.   

Med en ny varebilinnredningen vil du få en mer effektiv arbeidsdag. Et ryddig varerom satt i system er viktig for enhver håndverker. Derfor må du velge en innredning som er tilpasset ditt behov, lett å bruke og gjør det enkelt å holde orden i varerommet. 

Her kan du finne ut hvilken innredning som passer til ditt bruk.

Når du kjøper ny innredning har du valget mellom å få noen til å montere den for deg, eller gjøre det selv. Hva er den beste måten å gjøre det på? Monterer du selv, må du være veldig nøye med hvilken leverandør du velger. 

Her er 3 tips: 

1. Sikkerhet først 

Vi har tidligere snakket om sikkerhet i varerommetHar du en innredning som er dårlig festet, og det ligger verktøy på rundt 300 kilo i en reol, er det stor sannsynlighet for at disse kan komme i rasende fart gjennom skilleveggen ved en eventuell kollisjon.

Spesielt utsatt for dette er de som kjører rundt med en brukt varebil som har en tynn skillevegg i plast. Derfor er det viktig med en godt festet innredning.

Samtidig må også skilleveggen være i god stand.

2. Velg en varebilinnredning til originale festepunkter

Smartfloor montering Proace L0

Det som er det viktigste når du skal feste varebilinnredning er at det blir gjort på en forskriftsmessig og sikker måte. Velg derfor en innredning som kan monteres i originale festepunkter i bilen.

Hvis varebilinnredningen du velger ikke kan festes i originalfester, og du er usikker på hva vi mener med forskriftsmessig montering, ville jeg overlatt jobben til leverandøren.

Konsekvensen av en dårlig festet innredning kan være katastrofal.

Riktig festet innredning hjelper lite hvis du fremdeles har verktøy og tungt materiell som ligger løst i hyllene. Eller i verste fall løst på gulvet i varerommet. Velg en type innredning som sikrer utstyret ditt enkelt og trygt. Korrekt sikring av last er også lovpålagt.

Les mer om kravene til sikring av last her

3. Velg en leverandør som har en forklarende og tydelig monteringsmanual

Skal du montere selv er mitt siste tips å velge en leverandør som har en god monteringsmanual til varebilinnredningen. 

Smartfloor er et eksmpel på en varebilinnredning som kan festes til de originale festepunktene i bilen og du får også en oppdatert og god monteringsanvisning som er tilpasset din bilmodell. Skal du for eksempel ha Smartfloor til Caddy, Transporter eller Vito, finnes det altså en fin "how-to" monteringsmanual. Du kan du laste ned monteringsmanual til den enkelte bilmodell på knappen under her.  

New call-to-action

Temaer: Sikkerhet, montering


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

last ned monteringsmanual Smartfloor

Siste innlegg