Slik kan du montere bilinnredningen Smartfloor selv

Av Jan-Erik Hansen 22. september 2020

Montering-1

Har du lyst til å montere din neste bilinnredning selv, men lurer på hvor enkelt det er? Å montere en bilinnredning kan gjøres i løpet av få timer, men det kommer an på hvilken leverandør du velger og hvor sikkert innredningen kan festes.   

En ny bilinnredning er en god vei mot en mer effektiv arbeidsdag. Et ryddig varerom satt i system er viktig for enhver håndverker. Derfor bør du velge en innredning som er tilpasset ditt behov, lett å bruke og som gjør det enkelt å holde orden i varerommet. 

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Når du kjøper ny innredning har du valget mellom å få noen til å montere den for deg, eller spare penger ved å gjøre det selv. Hva er den beste måten å gjøre det på? Monterer du selv, må du være veldig nøye med hvilken leverandør du velger. 

Her er 3 ting du bør tenke gjennom: 

1. Sikkerhet først 

Vi har tidligere snakket om sikkerhet i varerommetHar du en innredning som er dårlig festet, og det ligger verktøy på rundt 300 kilo i en reol, er det stor sannsynlighet for at disse kan komme i rasende fart gjennom skilleveggen ved en eventuell kollisjon.

Spesielt utsatt for dette er de som kjører rundt med en brukt varebil som har en tynn skillevegg i plast. Derfor er det viktig med en godt festet innredning.

2. Velg en bilinnredning som festes i originale festepunkter

Smartfloor montering Proace L0

Det som er det viktigste når du skal feste varebilinnredning er at det blir gjort på en forskriftsmessig og sikker måte. Velg derfor en innredning som kan monteres i originale festepunkter i bilen.

Hvis bilinnredningen du velger ikke kan festes i originalfestene, og du er usikker på hva vi mener med forskriftsmessig montering, ville jeg overlatt jobben til leverandøren.

Konsekvensen av en dårlig festet innredning kan være katastrofal.

Riktig festet innredning hjelper dog lite hvis du fremdeles har verktøy og tungt materiell som for eksempel ligger løst i hyller eller på gulvet i varerommet. Velg en type innredning som sikrer utstyret ditt enkelt og trygt. Korrekt sikring av last er også lovpålagt.

Les mer om kravene til sikring av last her

3. Velg en leverandør som har en forklarende og tydelig monteringsmanual

Skal du montere selv er mitt siste tips å velge en leverandør som har en god monteringsmanual til bilinnredningen. 

Smartfloor er et eksmpel på en bilinnredning som kan festes til de originale festepunktene i bilen og du får også en oppdatert og god monteringsanvisning som er tilpasset din bilmodell. Skal du for eksempel ha Smartfloor til Caddy, Transporter eller Vito, finnes det altså en fin "how-to" monteringsmanual. Du kan du laste ned monteringsmanual til den enkelte bilmodell på knappen nedenfor:

New call-to-action

Temaer: Sikkerhet, bilinnredning, Smartfloor, montering


Jan-Erik Hansen's photo

Av: Jan-Erik Hansen

Jan-Erik er Account Manager i Loyds Industri og har lang erfaring innen salg. Han jobber målrettet med vedlikehold og opplæring av produkter og rutiner hos bilforhandlere i Norge. I tillegg er han vår Smartfloor Inbound Sales ekspert.

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

last ned monteringsmanual Smartfloor

Siste innlegg