Visste du at du kan montere bilinnredningen i varebilen din selv?

Av Anders Romberg 20. april 2021

IMG_8606-780921-edited

Hver dag snakker vi med et godt antall håndverkere som er på jakt etter den perfekte varebilinnredningen. Det veldig mange lurer på er hvor enkelt det er å montere innredningen selv. 

Ikke alle innredninger er like enkle å montere, men velger du Smartfloor fra Loyds kan du montere den selv på kun 2-3 timer.


En varebilinnredning er gull verdt for de fleste håndverkere. Du kan endelig få ryddet opp i varerommet, og arbeidsdagen blir mye mer effektiv. En ny innredning til varebilen er dog gjerne en investering som kan kjennes litt i lommeboka. Ofte melder behovet seg i anledning et bilkjøp, som ikke nødvendigvis heller er så billig, og kanskje du i tillegg er nyoppstartet og ønsker å spare de kronene du kan. 

Mange velger å få montert bilinnredningen der de kjøper bilen, men dette koster gjerne ekstra, samtidig som det er forbundet med en viss ventetid.

Hvis det å spare penger er viktig, ser vi at det å slippe kostnaden ved montering fort kan være avgjørende for hvorvidt varebilen får en profesjonell bilinnredning eller en hjemmebygget en. Samtidig er det kjekt å vite at egenmontering faktisk er mulig, kanskje særlig hvis du bare skal bytte innredning i en allerede brukt bil eller bare har litt dårlig tid.

Les også: Derfor skal du ikke bygge bilinnredningen din selv

Varebilinnredning til originale festepunkter

IMG_8609

Det som er det viktigste når du skal feste varebilinnredning, er at det blir gjort på en forskriftsmessig og sikker måte. Velg derfor en leverandør som har en gode monteringsmanualer. Velg også en innredning som kan monteres i originale festepunkter i bilen.

Når innredningen kan monteres i originale festepunkter i varerommet behøver du ikke å skru eller lage nye hull i karosseriet. Dette er jo ganske fordelaktig med tanke på bevaring av bilen. 

Hvis innredningen ikke kan festes i originalfester, og du ikke helt vet hva forskriftsmessig montering er, vil vi anbefale å overlate jobben til leverandøren. Konsekvensen av en dårlig festet innredning kan være svært uheldig.

Varebilinnredning ferdig montert i rammeverket

Hvis du ønsker å stå for monteringen av din nye bilinnredning selv, kan det være lurt å velge en innredning som ikke kommer helt flatpakket. Hvis det eneste som gjenstår er å faktisk montere innredningen inn i selve varerommet, vil du få en mye bedre opplevelse. Dersom du går for en dobbeltgulv-løsning med skuffer spesielt utviklet for å få alt av mindre verktøy og utstyr trygt ned under toppgulvet, kan du faktisk få skuffene ferdig montert i rammeverket. Enklere blir det nesten ikke.

HubSpot Video

Som følge av dette tar monteringen også mye kortere tid. Enkelte produsenter opererer med så mye som 8 timers montering! Da bruker du fort 10 timer hvis du skal gjøre det selv. Det høres kanskje ikke så fristende ut, ei heller særlig lønnsomt.

Alltid sikkerhet først 

Sikkerhet i varerommet når det gjelder last og løse gjenstander er svært viktig. Og, selve monteringen av bilinnredningen er ett av punktene som virkelig avgjør om den er sikker eller ikke. 

Allerede ved en kollisjon i 50 kilometer i timen, snakker vi om krefter på opp mot 25 G. Det betyr at ting «veier» 25 ganger så mye som når det står stille.

Se for deg at du har med deg 150 kg verktøy som er plassert i en reol. Hvis ikke innredningen er festet forskriftsmessig, risikerer du at hele reolen kan løsne. Hvis du kolliderer, risikerer du at både reol og verktøy kommer i rasende fart rett gjennom skilleveggen.

Spesielt utsatt er de som kjører rundt med en brukt varebil med tynn skillevegg i plast. Det er derfor viktig med både godt festet innredning og en skillevegg i god stand.

Se tips til valg av bilinnredning og hvorfor du ikke bør montere hyller i varebilen

Til slutt vil jeg igjen påpeke viktigheten av å alltid sikre lasten korrekt. Sørg for at varerommet er fritt for løse gjenstander som kan kastes rundt og i verste fall utgjøre en fare for liv og helse dersom et uhell skulle skje. Dette er også lovpålagt. Hvis du er usikker på hvilke krav som settes til sikring av last, kan du lese mer hos Lovdata, her og her

Er du usikker på hvilken type innredning du trenger i varebilen, har vi utviklet en test. Her svarer du kort på noen spørsmål om ditt behov, og testen gir deg svar på hvilken type innredning som passer best for deg.

Hvilken innredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Økonomi, Sikkerhet, Kjøpe varebil, bilinnredning, varebilinnredning, Dobbelgulv


Anders Romberg's photo

Av: Anders Romberg

Anders har lang erfaring fra reklame- og designbransjen og jobber som konseptutvikler ved Loyds. I løpet av karrieren har han drevet eget reklamebyrå og vært båtbygger. Nå er han med å forme nye produkter og er spydspissen i Loyds satsning innen prosess- og produktinnovasjon.

Epost

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

last ned monteringsmanual Smartfloor

Siste innlegg