Varebilinnredningen er ditt viktigste verktøy. Tenk kvalitet!

Av Eirik Lier 18. mai 2021

Caddy-Maxi-med-Smartfloor_blogg621x350

Uten verktøy, ingen håndverker. Verktøy er det viktigste en håndverker benytter i løpet av en arbeidsdag. Men ett verktøy troner på toppen som det viktigste av dem alle: varebilinnredningen.

Det virker kanskje overraskende, men vi mener at varebilinnredningen er det viktigste verktøyet en håndverker har i verktøykassen sin. Det er selvfølgelig ikke et tradisjonelt verktøy i ordets rette forstand, men likefullt et verktøy som legger til rette for at du kan ha en ryddig arbeidsplass og – ikke minst – fremstå seriøs i øynene til kundene dine.  

Varebilinnredningen er ditt viktigste verktøy nettopp fordi den får deg til å fremstå mer profesjonell, gjør at du unngår skader på verktøy og materialer og sparer deg for tid.

En god varebilinnredning får deg til å fremstå mer profesjonell

Et godt førsteinntrykk er viktig, også i håndverkerbransjen. Enten du er rørlegger, snekker, elektriker eller en annen type håndverker, vil inntrykket en ny eller potensiell kunde sitter igjen med etter å ha møtt deg for første gang være med på å påvirke hele den videre totalopplevelsen.

Det er flere ting håndverkere kan gjøre for å gi et godt førsteinntrykk, men noe av det aller viktigste er å fremstå godt forberedt og ryddig. Og har du et varerom i bilen hvor verktøy og materialer er stablet hulter til bulter og som krever at du må lete rundt etter det du trenger, er sjansen stor for at du virker både uforberedt, uryddig og – ikke minst – uprofesjonell.

Bare tenk deg at du er ute på befaring hos en potensiell kunde, åpner varerommet og avslører et hav av verktøy, utstyr og materialer som flyter rundt i et eneste stort kaos. Da er det ikke så rart om kunden lurer litt ekstra på hvordan du har tenkt til å fikse deres problemer, når du selv ikke er i stand til å ha orden i dine egne saker.

Førsteinntrykket sier kanskje lite om dine ferdigheter som håndverker, og det er kanskje ikke rettferdig å bli bedømt på det, men i en tid der kundene gjerne henter inn flere anbud før de bestemmer seg, så er det noe du bør tenke over. I verste fall risikerer du å miste oppdraget til en annen leverandør.

Derfor er det viktig at du behandler og ser på varebilinnredningen som det verktøyet det faktisk er – et verktøy som kan få deg til å fremstå så profesjonell som du faktisk er i øynene til noen som enda ikke har rukket å se hvilke evner du har som håndverker.

Les også: Rotete varebil skaper ikke lojale kunder!

God varebilinnredning gir færre skader på verktøy og materialer

Manglende eller for dårlig varebilinnredning kan også ha negative konsekvenser for økonomien til bedriften din.

Se for deg en varebil uten innredning på vei ut til et oppdrag. Uten gode oppbevaringsmuligheter, vil alt av utstyr måtte være plassert på gulvet, gjerne med materialene plassert oppå verktøyene. Hvis vekten er for tung og plasseringen lite gjennomtenkt, så er det ikke så mye som skal til før braketter, anlegg eller skruer bøyes og deksler knekker.

Å holde på sånn, blir fort kostbart. Nå er det ikke sikkert at det er du som betaler for verktøyet, bilen og innredningen, men jeg kan vedde på at sjefen din blir lite fornøyd om du støtt og stadig kommer tilbake etter oppdrag med ødelagt utstyr.

Uansett bør du tenke over at verktøyet og materialene du har med deg skal beskyttes. Med en god varebilinnredning kan du få til nettopp det.

Les også: Ikke monter hyller i varebilen din - Tips til riktig bilinnredning

Varebilinnredning av kvalitet er tidsbesparende

En god varebilinnredning sikrer ikke bare at drillen din ikke går i stykker, men kan også spare deg for unødvendig sløsing av tid.

Bare tenk på hvor mye ekstra tid du må bruke på å lete etter verktøyene du trenger om hele varerommet i bilen din er uorganisert. Først må du ut med materialene du har stablet på toppen av verktøyene, så må du grave deg gjennom et tårn av utstyr som ikke har sine faste, dedikerte plasser i varerommet.

Det høres kanskje ikke så ille ut, men straks du regner på det vil du fort oppdage at det blir mye tidssvinn i løpet av en dag. Bare tenk deg at du må rydde ut ting tre ganger om dagen og flytte på et visst antall kasser hver av disse gangene, og så multipliser dette med tiden du bruker for hver gang. Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er dette tid du kunne brukt på noe annet.

Varebilinnredning av kvalitet lar deg organisere varerommet på en langt mer effektiv måte, der alt utstyr og verktøy har sine faste plasser og der det utstyret du bruker oftest er lettest tilgjengelig. Å spare litt ekstra tid i hverdagen skal ikke undervurderes.

Les også: Er du lei av å krype rundt i varebilen for å få tak i det du trenger?

Sørg for kvalitet i varebilinnredningen

Vi mener virkelig at varebilinnredningen er det viktigste verktøyet du som håndverker har. Det er derfor viktig at varebilinnredningen holder den kvaliteten som er nødvendig for at den ikke byr på problemer i hverdagen, men at den hjelper deg til å gjøre jobben din bedre.

For det første bør varebilinnredningen tåle all den julingen du gir den, uten at det får noen særlige konsekvenser. For det andre bør innredningen ha en lang levetid, en robust konstruksjon og materialer av høyeste kvalitet. For det tredje bør den kunne tåle et krevende nordisk klima, med alt det innebærer av vind, temperatursvingninger, regn, snø og annet rusk. Til slutt bør den kunne bære tung last over flere år, uten at det oppstår nevneverdig slitasje.

Loyds Smartfloor er et eksempel på en slik varebilinnredning. Den er robust og består av komponenter av svært høy kvalitet, noe som gjør at den tåler røff behandling over tid. Tilbakemeldingene fra kundene våre taler for seg selv og er et godt bevis på hvor slitesterk løsningen faktisk er.

Smartfloor er konstruert for å kunne lastes tungt hver dag, hele året. Opptil 100 kg i hver av de fremre og hele 250 kg i den bakre skuffen. Kvalitetsfølelsen opprettholdes gjennom hele livsløpet.

Les også: Dobbeltgulvet Smartfloor er som et enkelt puslespill

Pris eller kvalitet?

Kvalitet koster selvfølgelig litt ekstra. Men ofte får du igjen for denne ekstra kostnaden på sikt, nettopp fordi du fremstår mer profesjonell, får færre skader på verktøyene dine og sløser mindre tid i hverdagen din.

Det handler litt om å forstå hvor viktig varebilinnredningen faktisk er for deg som håndverker. Ser du på varebilinnredningen som det viktigste verktøyet i arbeidshverdagen din, så vil kvaliteten av dette verktøyet naturligvis være en minst like viktig faktor som pris. Hvis du derimot fortsetter med en mindre god varebilinnredning eller ingen varebilinnredning i det hele tatt, kan vinningen fort gå litt opp i spinningen.

Ja, det er billigere å droppe varebilinnredningen og heller bare lempe inn verktøyene og materialene du trenger uten noe særlig system. Men hvis dette oversettes til tapte salgsmuligheter, ødelagt verktøy og utstyr og mer sløsing av tid, så kan det fort koste mer enn det smaker.

Hvilken bilinnredning passer best for deg?  TA TESTEN 

Temaer: Smartfloor, Bilinredning


Eirik Lier's photo

Av: Eirik Lier

Eirik er markedsdirektør og har vært med å skape innovative løsninger til flere bransjer, som for eksempel Smartfloor og Paxster. Han er ingeniør og videreutdannet ved Sjøkrigsskolen.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Kommentarer

Om Loydsbloggen

Loydsbloggen skal være en kilde til kunnskap og inspirasjon for eiere og brukere av varebil. Vi tar opp temaer som er viktige for deg som håndverker, varetransportør eller annen bruker av varebil. Du vil finne nyttig innhold om hva du må tenke på ved kjøp og bruk, og nyttige tips for forbedring av varebilhverdagen. På Loydsbloggen blogger vi en gang i uka. Følg oss gjerne!

Besøk www.loyds.no

New Call-to-action

Siste innlegg